ONTBIJT

Romige Vegan Proteine Mocha Latte



Wil jij ook zo'n heerlijke creamy koffie drinken die ook nog eens Vegan en eiwitrijk is? Dan heb ik een lekker recept voor jou!


Het is even wat meer werk dan een gewone koffie maken gauw in de ochtend, maar mocht je meer tijd hebben en jezelf willen verwennen check dan onderstaand recept.



Romige Vegan Proteine Mocha Latte


Wil jij ook zo'n heerlijke creamy koffie drinken die ook nog eens Vegan en eiwitrijk is? Dan heb ik een lekker recept voor jou!


Het is even wat meer werk dan een gewone koffie maken gauw in de ochtend, maar mocht je meer tijd hebben en jezelf willen verwennen check dan onderstaand recept.


Voor 3 a 4 koppen koffie nemen wij;


- 480ml soja melk (ik heb de barista variant gebruikt van Alpro)

- 240ml koffie (neem de sterkte naar wens. Decaf is ook goed te gebruiken hierbij!)

- 80gr hennepzaadjes

- 2 eetlepels cacao poeder

- 1 eetlepel kokos olie

- een halve theelepel kaneel

- een snufje piment (Of gember. Gebruik een 'warme' kruiden naar wens)

- 2 a 3 eetlepels esdoorn siroop (maple syrup)


Hoe maken we deze overheerlijke creamy vegan coffee?


  1. Doe de Soja melk, koffie, hennepzaadjes, cacao poeder, kokos olie, kaneel, piment (of gember), en de esdoorn siroop in een steelpannetje en laat het rustig warm worden op een half hoog vuurtje.
  2. Als het eenmaal warm is (niet koken), doe het vuur dan op een laag pitje en laat het nog 5 minuten staan.
  3. Vervolgens doe je de mix in een blender en en zet je deze eerst op de laagste stand. Zet hem langzaam steeds hoger tot de hennepzaadjes niet meer zichtbaar zijn en voor een lekkere, goeie schuimlaag.
  4. Schenk de koffie in een koffiemok en sprenkel wat kaneelpoeder of cacaopoeder over de schuimlaag van de koffie heen.
  5. Drink smakelijk!




Share by: